Puber van Nu

Conferentie

Impressie Conferentie april 2009
 
Impressie 'De Puber van nu' 1 april 2009
Als je een conferentie organiseert met de titel ‘De Puber van Nu’ dan is het vanzelfsprekend dat er pubers aanwezig zijn. 
 
De pubers hadden als eerste taak; het ontvangen van de deelnemers, hen de conferentiemap overhandigen en hen naar de koffie leiden, waar er ter ere van het 10 jarig jubileum van HPC koffie met gebak was.   
 
Later waren de pubers in bijna alle workshops aanwezig als (ervarings)deskundige waar de deelnemers hun vragen aan ze konden stellen.
 
Bij binnenkomst kregen alle deelnemers de ‘Puberquiz’ die ze konden invullen om er zo achter te komen wat ze nu eigenlijk weten van de puber van nu. Aan het einde van de middag werd tijdens de borrel de antwoorden uitgedeeld, sommige schrokken omdat ze blijkbaar toch minder wisten waar pubers zich mee bezig houden. Anderen waren verbaast dat ze meer wisten dan ze verwacht hadden.
 
De miniconferentie werd geopend door Kim. 
 
Zij heette alle deelnemers welkom en stelde de schrijfster Caja Cazemier aan de zaal voor.
 
Caja Cazemier verzorgde als schrijfster van jeugdboeken de inleiding waarin ze vertelde over de puberteit, do en don’ts en tips  
 
Na de boeiende inleiding van Caja gingen de deelnemers naar de workshops, alwaar er door de workshophouder en de aanwezige pubers interessante (nieuwe)inzichten, over hoe nog beter met elkaar om te gaan, gedeeld werden.
  
Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door ‘De reizende sterren’ die voor aanvang, in de pauze en tijdens de borrel heerlijke vrolijke (meezing)nummers speelden.
 
Bij het na huis gaan kregen de deelnemers nog een kleine attentie, in de vorm van een puberklokje met pen en een geduldspelletje, als aandenken aan deze middag waarin de puber centraal stond mee.  
 
Impressie Conferentie november 2009
 
Interactief Symposium 'Pubers van nu'
 
Donderdag 19 november 2009 was het zover. Tijdens de opening van het symposium werd het nieuwste boek van Herberd Prinsen en Klaas Jan Terpstra, 'Pubers van nu' gepresenteerd. Uitgeverij BSL heeft er voor de beide auteurs een geweldig feest van gemaakt.
Als je een symposium over pubers organiseert, moeten er ons inziens ook pubers aanwezig zijn om mee te praten en te oefenen. De deelnemers werden dan ook door 13 en 14 jarige leerlingen van het Wellant College bij de Universiteit van Utrecht welkom geheten. Ze kregen de congresmap overhandigd waarna ze door de pubers naar de lunchruimte werden begeleid, waar ze van een overheerlijke lunch konden gaan genieten. Tijdens de lunch en de pauzes werd er veel informatie en materiaal bij de stands bekeken en meegenomen.
 
Na de lunch werd in de collegezaal de middag geopend door de puberende dagvoorzitter Samantha de Rooij. In haar interview met de schrijvers kwam duidelijk naar voren dat de auteurs dit boek met veel passie hebben geschreven, omdat ze van pubers houden. En dat ze de puber en zijn context handvatten willen geven, zodat allen met zo min mogelijk kleerscheuren de puberteit door komen. Vervolgens werd door uitgever Marieke Soons van BSL het eerste exemplaar aan de auteurs overhandigd. Herberd en Klaas Jan beten vervolgens het spits af met hun inleiding: 'Pubers van nu: klein krijgen of helpen groot worden?'. Erkenning en gezien zijn, vinden zij erg belangrijk voor alle mensen en voor pubers in het bijzonder. Dit konden de aanwezige ervaren tijdens de oefening die Herberd met de zaal deed.
 
Na deze opening werd Gerjanne Dirksen van het BCL Instituut uitgenodigd om haar gedachten te delen over 'Hoe je de leermotivatie kunt verhogen door breinkennis'. Meer informatie over dit interessante thema vindt u op www.bclinstituut.nl
 
Na de lezing van Gerjanne hebben de 130 aanwezigen nog twee workshops gevolgd. In de meeste workshops konden de aanwezigen oefenen met de aanwezige pubers van het Wellant College uit Houten, Van Kinsbergen College uit Elburg, College De Heemlanden uit Houten en Basisschool De Plantage uit Houten.
 
De middag werd op een ontspannen en gezellige manier afgesloten met een borrel en heerlijke hapjes. Bij het naar huis gaan kregen alle deelnemers het boek 'Pubers van nu', die sommigen door de auteurs hebben laten signeren. 
Wilt u het praktijkboek 'Pubers van nu' ook in uw bezit hebben, dan verwijzen wij u naar de site www.bsl.nl