Puber van Nu

Supervisie voor begeleiders

Supervisie voor begeleiders
 
Als begeleider niet zo lekker in je vel?
Soms sta je tijdelijk wat minder stevig in het leven en ga je niet zo goed om met problemen. Veel dingen die je doet gaan niet zoals je graag zou willen dat ze gaan. Je wordt vaak emotioneel, agressief, of je hebt depressieve gedachten. Komt dit regelmatig voor of erg vaak achter elkaar, dan wordt het waarschijnlijk tijd om hulp te zoeken.
 
Het is heel begrijpelijk dat velen het moeilijk vinden om bij iemand voor hulp aan te kloppen. Je denkt: "Ik ben toch niet gek?"of "Dat los ik zelf wel op" of "Daar heeft niemand iets mee te maken." Toch kan het erg opluchten als je je over deze drempel heen kunt zetten en bij een professionele hulpverlener aan kan kloppen. Meestal voel je je al snel weer een stuk beter.
 
Hoe werken wij?
Tijdens de gesprekken wordt er in kaart gebracht waar deze klachten vandaan komen en wat je zou kunnen doen om deze te verminderen of er geen last meer van te hebben. Verder wordt de gehele context met daar binnen de balans van geven en ontvangen, onrecht, erkenning en het thema rechtstreeks aanspreken bekeken. Er worden opdrachten gegeven om dat wat is besproken aan de praktijk te toetsten. Je maakt van elke bijeenkomst een kort verslagje die je tussentijds naar ons toe stuurt.
 
We werken in blokken van vijf keer, de vijfde keer evalueren we om te kijken of je jouw (voorlopige)doelen hebt bereikt. Vervolgens kijken we vooruit om te bepalen hoe we verder gaan.
 
Uitgangspunt is: zo kort mogelijk, zo lang als noodzakelijk.
 
Tijdens de bijeenkomsten wordt er Eclectisch gewerkt, dit betekent dat er telkens wordt onderzocht welke vorm van hulpverlenen/therapie het meest passend is voor dat moment en voor deze persoon. Hierbij valt te denken aan; Contextuele hulpverlening, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), Transactionele Analyse (TA), Cognitieve gedragstherapie (RET; Rationele-Emotieve-Therapie), Systemische werken en EMDR.
 
Binnen de hier genoemde vormen van hulpverlenen/therapie wordt een ieder benaderd in diens context, waar binnen loyaliteit met ouders en het evenwicht tussen geven en ontvangen veel aandacht krijgt. Tijdens elke bijeenkomst is er veel ruimte voor de cliënt(en) en diens eigen persoonlijke ontwikkeling.
 
Door vooraf werkafspraken te maken wordt de veiligheid gewaarborgd.
 
Spreekt dit alles jou aan en wil je wel met ons als begeleider in zee gaan, bel, fax of mail ons dan voor meer informatie of we maken meteen een afspraak voor een intakegesprek. Je kunt ook een bericht inspreken op de voicemail. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.
 
Kosten per uur € 70,-.