Puber van Nu

Artikelen en werkdocumenten

  • De 10 do's van het eindexamen - De eindexamens zorgen jaarlijks weer voor veel stress bij jongeren. Door hier op de juiste manier mee om te gaan, kun je ervoor zorgen dat je minder stress ervaart en mentaal en fysiek klaar bent om het eindexamen te maken. In dit artikel geven we enkele tips om je voor te bereiden op het eindexamen.
  • Mobieltjes verbieden - Juist niet! Jongeren met autisme vermijden ingewikkelde sociale situaties. Met behulp van moderne media kunnen ze situaties uitproberen tot ze genoeg zelfvertrouwen hebben om wel een praatje te maken of naar dat feestje te gaan. - Esther van Efferen - Wiersma
  • Pubers gaan uit, maar tot hoe laat? - De meeste pubers houden van uitgaan. Ze gaan graag naar de kroeg, de disco of hangen buiten op straat. Dat ’stappen’ is niet alleen leuk en gezellig, het heeft ook een functie. Maar hoe laat moet een puber eigenlijk thuis zijn? En welke regels stel je als ouders nog meer?"Een puber stel je geen regels", zegt pubercoach Herberd Prinsen. "Maak afspraken.
  • 'Opvoeden is niet klein krijgen, maar helpen groot worden' Interview met Klaas Jan Terpstra over het praktijkboek 'Pubers van nu' geschreven door Herberd Prinsen en Klaas Jan Terpstra uit Talent jaargang 12 nr. 1 februari 2010.