Puber van Nu

Interessante boeken voor pubers

 • "Mij" zijn is fijn - Hoe zou "jij" behandeld willen worden? Mag "jij"zijn wie je wilt zijn? Voel "jij"je gezien om wie je bent of denk je wel eens dat je de enige bent? De kinderen in dit boek zijn allemaal anders. Ieder met zijn eigen verhaal, maar ze hebben wel allemaal "één" ding gemeen. Kan jij het raden? Door Sigrid Tjallingii
 • Het social-mediawerkboek voor jongeren - Dit werkboek helpt jongeren om te gaan met social media.Stapsgewijs leer je je schermtijd te verminderen, stress te beheersen en weer controle te krijgen over je leven. 
 • Help! Mijn kind heeft faalangst- Dit boek is geschreven voor ouders die zich zorgen maken over (mogelijke) faalangst en examenvrees bij hun schoolgaande kind (ca. 10-20 jaar). Het biedt oefenmateriaal in de vorm van ontspanningsoefeningen en opdrachten, vragen die je met je kind kunt bespreken, en tips hoe je het contact met de school kunt optimaliseren - allemaal praktische handvatten die hun effectiviteit in de praktijk bewezen hebben. Door Herberd Prinsen
  Bestel: Help! mijn kind heeft faalangst
 • Pubers van nu - Hoe herken je de behoeftes van een puber? Hoe kom je hierover met hem of haar in gesprek? Hoe kun je je als volwassene werkelijk verbinden met pubers op een manier die hun helpt in hun groei naar volwassenheid? hierover gaat Pubers van nu. Het boek biedt praktische handvatten, tips en wetenswaardigheden, ook voor contacten met pubers met een niet-westerse achtergrond. Iedereen kan met dit boek direct aan de slag. Door Herberd Prinsen en Klaas Jan Terpstra
  Bestel: Puber van nu
 • Mijn kind een kanjer! - Dit praktische boek is geschreven voor ouders die zich zorgen maken over het sociale gedrag van hun kind! De kern van dit boek is: Hoe herken je sociaal onhandig gedrag? Hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je er samen aan doen? Mijn kind een kanjer! geeft antwoorden op deze en andere vragen. Het biedt oefenmateriaal in de vorm van praktische handvatten, tips en oefeningen, die alle hun effectiviteit in de praktijk bewezen hebben. Door Herberd Prinsen
  Bestel: Mijn kind een kanjer!
 • Survivalgids voor brugklas en puberteit - Als (bijna) brugklasser verandert er heel veel in korte tijd. Je school wordt anders, je komt in nieuwe klassen met nieuwe leraren, je maakt nieuwe vrienden, krijgt een heleboel vakken en heel veel huiswerk. Maar dat is nog niet alles: ook de eerste puistjes en verliefdheden steken de kop op, om over de veranderingen van je lichaam nog maar te zwijgen. Door Caja Cazemier
 • Wat je weg geeft, verlies je niet - Een bezinningsbundeltje. Voor elke week van het jaar een tekst. Teksten die je doen nadenken of die prikkelen om er over door te praten.
 • Ik puber wat, begrijp je dat - Dit boek erkent en toont begrip aan de puber, pubers en hun puberteit, pubertijd. Praten; begrijp het kind in de puberleeftijd. Onderwerpen als gedrag, begrip, communicatie, respect, eigenwaarde en onzekerheid. Pubers experimenteren. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling. Maken wij hen opstandig of zelfstandig. Door Irma Morelis.
 • Het opgroeiboek voor meisjes - Dit boek biedt meisjes in de puberteit en hun ouders de informatie over alle fysieke en psychologische veranderingen die zij nodig hebben. Op eenvoudige en directe manier wordt onder meer gesproken over: de menstruatiecyclus, (ongewenste) seksuele aandacht, eetgewoonten en geslachtsziekten en voorbehoedmiddleen. De vele illustraties en anekdotes maken dit boek tot een levendig en compleet naslagwerk. Door Lynda en Area Madaras.
 • Help, ik word puber - Alles wat je als meisje moet weten. Of je nu wel of niet al veranderingen in je lichaam hebt opgemerkt, dit coole boek zorgt ervoor dat jonge meisjes hun tienerjaren beter begrijpen. Jazeker, het kan een verwarrende en emotionele tijd zijn - maar met dit boek aan je zijde hoef je niet in je eentje door je puberteit te gaan. Het is een slim, intelligent, grappig en kleurrijk boek vol feiten en het vertelt het zoals het is. Door R. Movsessian en S. Movsessian.
 • Je zult maar puber zijn - De puberteit is volop aan de gang en je stelt je een heleboel vragen. Welke veranderingen maakt je lichaam door? hoe vind je de jongen of het meisje van je dromen? Hoe hebben andere jongens de 'eerste keer' ervaren? In dit boek vind je heldere antwoorden op concrete vragen. niet alleen de gebruikelijke onderwerpen worden besproken, maar ook fantasie, ervaringen en gevoelens zoals verliefdheid, jaloezie en de stress die komt kijken bij een eerste relatie. Open en gevoelige antwoorden op alle belangrijke vragen.Ervaringsverhalen van jongeren. Veel actuele informatie, adressen en internetlinks. Door S. Thor-Wiedemann.
 • Let's talk about love - Het is leuk en spannend om verliefd te zijn! Je begint met een tongzoen en an een tijdje heb je wel zin om een stapje verder te gaan. Maar hoe pak je dat aan? Misschien vind je het zelfs wel een beetje spannend en eng. In dit boek lees je alles over de liefde. Het staat boordevol tips over flirten en onzekerheid, over zoenen en seks. En nog veel meer. Door Marja Baseler.
 • Let's talk about boys and girls - Er is geen periode in je leven waarin je met zoveel nieuwe ervaringen te maken krijgt als de puberteit. Dit boek helpt pubers op weg in deze spannende, maar soms ook verwarrende tijd. Wat gebeurt er allemaal met mijn lichaam? Hoe kn ik die vet cooler gozer of dat mooie hippe ding versieren? Waarom voel ik me de ene dag geweldig en de andere dag zwaar niets? En ... zie ik daar weer een pukkel die er gisteren niet zat? Dit boek staat vol handige tips en informatie om tieners door deze spannende maar ook verwarrende tijd te helpen. Door Marja Baseler.
 • Maak er wat van - Je weet heel goed wat succes voor jou betekent. Toch lukt het je niet altijd om tevreden te zijn met wie je bent en wat je doet. Om nog maar te zwijgen over je toekomst. Moet je daar echt al mee bezig zijn? Er is goed nieuws voor jou: dingen die moeten - jezelf veel te vroeg uit bed slepen, huiswerk maken - kunnen een uitdaging worden. En uitdagingen zijn leuk! Ook jij kunt je leven sturen. Een doel stellen en daaraan werken. Anders leren denken over negatieve dingen. Je succesvol voelen. Hoe je dat aanpakt, hoe je je talenten ontdekt en ontwikkelt, daarover gaat 'Maak er wat van'. Door Caja Cazemier.
 • Heb jij het al gedaan ... - De eerste keer, daar hebben Tosca en haar vriendinnen het vaak over. Wanneer ben je daar aan toe? Moet je van iemand houden, of kun je het ook zomaar met iemand doen? Tosca is nieuwsgierig en vindt dat ze eigenlijk wel zover is. Ze stort zich ergens in zonder na te denken. Krijgt ze spijt? Want er is natuurlijk maar één eerste keer... Door Caja Cazemier.
 • Naar de brugklas - Het begint al met de Citotoets, de spannende tijd waarin je je voorbereidt op je nieuwe school. Hoe zal het straks gaan in de brugklas? Hoe lang duurt het voor je je weg weet te vinden in die doolhof van gangen? Zullen de oudere kinderen je niet pesten? En wordt er nog wel getrakteerd met verjaardagen. of is dat juist stom? Jesse, Vera en Isa gaan het allemaal meemaken. Lees hoe zij zich redden in de jungle van het voortgezet onderwijs en doe daar zelf je voordeel mee! Door Caja Cazemier.
 • Echte mannen eten geen kaas - Tot haar eerste dag op de middelbare school is Maria een heel gewoon meisje van twaalf. Ze woont met haar moeder en haar zus in een stad in het oosten van Nederland, en wil wel wat meer spanning in haar leven. Of stoer zijn, zoals dat groepje jongens dat rondhangt op het parkeerterrein van de school. Hoe zou het zijn als een van die jongens haar vriendje was? Maria's fantasie lijkt werkelijkheid te worden: een van hen, Manou, spreekt haar aan. Wat ze niet weet, is dat Manou een loverboy is. Door Maria Mosterd 

Weet jij meer interessante boeken voor je mede-pubers, mail ze ons!

 

 
What do you want to do ?
New mail

 

 
What do you want to do ?
New mail