Puber van Nu

Scholing

Denkspellenavond 11 november 2021
Executieve Vaardigheden

Samen met Jojanneke van der Boom organiseer Nathalie de heer een Denkspellenavond!

Voor deze avond is Vincent Schillevoort uitgenodigd om iets vertellen over zijn grote passie: het inzetten van spelletjes om executieve en cognitieve functies en vaardigheden te versterken. Hij heeft bekende, maar juist ook onbekende spelletjes in zijn assortiment, die je niet zomaar in de winkel tegenkomt. www.denkspellenparadijs.nl

Ben jij er ook bij??

Of je nu ouder, leerkracht, coach of begeleider bent, je bent van harte welkom. Er zijn géén kosten aan deze avond verbonden.

Er wordt eerst kort iets uitgelegd over executieve functies en vaardigheden. Dit zijn de vaardigheden die kinderen én volwassenen nodig hebben om het gedrag aan te sturen en taken uit te voeren. Voorbeelden van executieve functies zijn: planning, werkgeheugen, volgehouden aandacht (zie ook de bijgevoegde poster van executieve functies).
Dit kun je oefenen en versterken met spelletjes, zowel thuis, op school als in je praktijk.

Na een korte toelichting over executieve functies worden er verschillende spellen uitgelegd en gelinkt aan deze vaardigheden. Tot slot kun je allerlei spellen uitproberen en hier vragen over stellen. Ook is er de mogelijkheid om deze spellen te bestellen (en ze zijn dan ook vóór Sinterklaas binnen!).

Programma:
19.00-19.30 uur -> Inloop: koffie en mogelijkheid om alvast wat spelletjes te bekijken
19.30-20.30 uur -> Korte uitleg over executieve functies en aansluitend uitleg over verschillende spellen (aanwezigen kunnen voorkeur voor spellen aangeven)
20.30-21.30 uur -> Gelegenheid voor vragen over spellen, gelegenheid om spellen uit te proberen en nader te bekijken, gelegenheid om spellen te bestellen.

Kom je ook?

Geef je op door via deze link

 

'Pubers van nu'
Klein krijgen of helpen groot te worden?

 
Een tweedaagse scholing die vooral gericht is op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in de omgang met je puber(s) bij het helpen groot te worden.
 
In deze scholing leert u de behoeftes van uw puber(s) herkennen en hoe u hierover in gesprek komt met u puber. Hoe kun je je als ouder werkelijk verbinden met je puber op een manier die hun helpt in hun groei naar volwassenenheid. Verder komt de (hersen)ontwikkeling, hun motivatie en de invloed van thuis ruimschoots aan bod. Er wordt veel geoefend en er is veel ruimte voor eigen ervaringen en casuïstiek.
 
Voor wie: Voor ouders van pubers
Kosten per deelnemer: € 410,-
Inclusief boek: 'Pubers van nu'
Trainer: Herberd Prinsen
 
Inschrijven of mail uw gegevens naar info@pubervannu.nl